Gou­lash­soep

Deze Hungarian hero is vullend, kruidig én lekker voor je portemonnee. 3 x winst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(943) waardeer
hoofdgerecht Deze Hungarian hero is vullend, kruidig én lekker voor je portemonnee. 3 x winst. 4 personen
3 943

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprikapoeder, knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2½ uur koken op laag vuur.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg samen met de aardappelen toe en laat de laatste 20 min. meekoken. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over de kommen.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Goulashsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gou­lash­soep

1
1
  • 300 g rundersoepblokjes
  • 3 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak in 3 min. rondom bruin.

3
3
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el tarwebloem
  • 70 g tomatenpuree in blik

Voeg de paprikapoeder, knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 runderbouillontabletten
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2½ uur koken op laag vuur.

5
5
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 rode paprika's

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes.

6
6

Voeg samen met de aardappelen toe en laat de laatste 20 min. meekoken. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over de kommen.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.