Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta

540 kcal

15 min. bereiden

2.5/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 teentjes knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 pot krachtbouillon kip

    krachtbouillon kip

  • 200 gram doperwten (diepvries)

    doperwten (diepvries)

  • 6 sneetjes Veneziaans bruinbrood

    Veneziaans bruinbrood

  • 6 plakjes Parmaham

    Parmaham

  • 0.5 zakje verse Italiaanse kruidenmix

    verse Italiaanse kruidenmix

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Knoflook pellen. In hoge pan 1 el olie verhitten. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen en ca. 2 minuten zachtjes laten fruiten. Kipvlees uit bouillon zeven. Doperwten en krachtbouillon toevoegen aan knoflook. Krachtbouillon aanlengen met water volgens gebruiksaanwijzing. Soep aan de kook brengen en 6 à 8 minuten zachtjes laten koken.Intussen brood roosteren en inwrijven met rest van knoflook. Besprenkelen met rest van olie en beleggen met ham. Soep pureren met staafmixer of keukenmachine. Kipvlees toevoegen. Kruiden boven soep fijn knippen. Soep goed doorwarmen en bruschetta erbij serveren.

Wat vond je van dit recept?

Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig