Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta
Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta

Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta

15 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 teentjes

knoflook

2 el

olijfolie

1 pot

krachtbouillon kip

200 g

doperwten (diepvries)

6 sneetjes

Veneziaans bruinbrood

6 plakjes

Parmaham

½ zakje

verse Italiaanse kruidenmix

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Knoflook pellen. In hoge pan 1 el olie verhitten. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen en ca. 2 minuten zachtjes laten fruiten. Kipvlees uit bouillon zeven. Doperwten en krachtbouillon toevoegen aan knoflook. Krachtbouillon aanlengen met water volgens gebruiksaanwijzing. Soep aan de kook brengen en 6 à 8 minuten zachtjes laten koken.Intussen brood roosteren en inwrijven met rest van knoflook. Besprenkelen met rest van olie en beleggen met ham. Soep pureren met staafmixer of keukenmachine. Kipvlees toevoegen. Kruiden boven soep fijn knippen. Soep goed doorwarmen en bruschetta erbij serveren.