Zomerstamppotje met Italiaanse gehaktballetjes
Zomerstamppotje met Italiaanse gehaktballetjes

Zomerstamppotje met Italiaanse gehaktballetjes

35 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

2

preien

250 g

verse sperziebonen

125 g

cherrytomaten

460 g

Italiaanse gehaktballetjes

5 el

traditionele olijfolie

3 el

grove mosterd

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 min. gaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in dunne ringen. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer de bonen. Kook de bonen in een bodem water in ca. 10 min. beetgaar.

2

Leg de prei de laatste 5 min. op de bonen en kook mee. Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Warm de gehaktballetjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de mosterd tot puree. Giet de bonen en prei af en schep door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomaatjes erdoor. Schep de stampot in kommen. Schep de saus door de gehaktballetjes en verdeel erover.