Baconburger met pittige ananassalsa
Baconburger met pittige ananassalsa

Baconburger met pittige ananassalsa

20 min. bereiden
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

verse ananas

1

limoen

1 eetlepel

gembersiroop

10 g

verse koriander

zout

(versgemalen) zwarte peper

¼ krop

Ijsbergsla

8 plakken

bacon

10 g

boter of margarine

4

hamburgers

4

Kaiserbroodjes

2 eetlepels

mayonaise

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Ananas schillen, harde kern verwijderen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In grote kom gembersiroop, limoenrasp en -sap door elkaar roeren, koriander erboven fijn knippen en op smaak brengen met zout en peper. Ananasblokjes aan marinade toevoegen en door elkaar scheppen. Ananas afgedekt ca. 1 uur laten marineren.

2

Sla schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag bacon op matig vuur in ca. 2 minuten uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren.Broodjes opensnijden en met mayonaise bestrijken. Sla over broodjes verdelen, hamburgers, bacon, en ananassalsa erop leggen.