Baconburger met pittige ananassalsa

585 kcal

20 min. bereiden, 1 uur wachten

3.3/5

(22)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


Aan de slag

  1. Ananas schillen, harde kern verwijderen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In grote kom gembersiroop, limoenrasp en -sap door elkaar roeren, koriander erboven fijn knippen en op smaak brengen met zout en peper. Ananasblokjes aan marinade toevoegen en door elkaar scheppen. Ananas afgedekt ca. 1 uur laten marineren.

  2. Sla schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag bacon op matig vuur in ca. 2 minuten uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren.Broodjes opensnijden en met mayonaise bestrijken. Sla over broodjes verdelen, hamburgers, bacon, en ananassalsa erop leggen.

Wat vond je van dit recept?

Baconburger met pittige ananassalsa

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig