Thaise hamburger met papajasalsa
Thaise hamburger met papajasalsa

Thaise hamburger met papajasalsa

20 min. bereiden
1 uur wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

papaja

1

rode peper

5 g

verse koriander

1

limoen

2 eetlepels

Japanse sojasaus

¼ eetlepel

sesamolie

1 theelepel

sambal oelek

4

hamburgers

2 eetlepels

honing

2 eetlepels

gembersiroop

40 g

boter of margarine

4

Kaiserbroodjes

¼ zak

spinazie

Aan de slag

1

Papaja schillen, van zaad ontdoen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Rode peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In kom papaja, rode peper en helft limoensap en -rasp door elkaar scheppen, koriander erboven fijn knippen en ca. 1 uur afgedekt laten intrekken. Intussen in kom gembersiroop, honing, sojasaus, sesamolie, sambal en rest van limoensap en -rasp tot marinade roeren. Hamburgers in marinade ca. 50 minuten afgedekt in koelkast zetten.

2

In koekenpan 10 g boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren. Broodjes opensnijden en met boter besmeren. Spinazie over broodjes verdelen, hamburgers erop leggen en papajasalsa erover verdelen.