Eggs benedict
Doop de groene asperges in het gepocheerde ei. Heaven on earth!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g ongezouten roomboter
- 500 g verse groene asperges
- 2 tl Franse mosterd
- 5 el azijn
- 6 middelgrote eieren
- 4 sneetjes boule beurre brood
- 100 g gerookte Schotse zalmfilet
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
- Splits 1/3 van de eieren en meng de eidooiers met 1/5 van de azijn en de mosterd in de keukenmachine tot een gebonden en lichtgekleurde massa.
- Meng tijdens het mixen de boter er druppelsgewijs door tot een saus met de dikte van mayonaise. Voeg peper en zout toe.
- Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de rest van de azijn toe. Breek 1 ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.
- Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges en schep de saus erover. Bestrooi met peper.
Tip:
Je kunt ook groene asperges uit pot gebruiken (370 ml). Laat uitlekken en leg ze op het brood met zalm. Ook lekker als lunchgerecht.

Eggs benedict
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 580 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Eggs benedict
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eggs benedict

- 150 g ongezouten roomboter
- 500 g verse groene asperges
Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

- 2 tl Franse mosterd
- 1 el azijn
- 2 middelgrote eieren
Splits de eieren en meng de eidooiers met azijn en de mosterd in de keukenmachine tot een gebonden en lichtgekleurde massa.

Meng tijdens het mixen de boter er druppelsgewijs door tot een saus met de dikte van mayonaise. Voeg peper en zout toe.

- 1 middelgroot ei
- 4 el azijn
Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Breek het ei boven een kopje.

Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min.

- 3 middelgrote eieren
Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

- 4 sneetjes boule beurre brood
- 100 g gerookte Schotse zalmfilet
Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges en schep de saus erover. Bestrooi met peper. Bon appétit!