bewaar
Frambozen-cheesecake
Frambozen-cheesecake
bewaar

Frambozen-cheesecake

Frambozen-cheesecake fris, fruitig + no bake. Komt geen oven aan te pas dus. Nog een plus: een bodem van oreo!

30 min. bereiden
3 uur wachten
747waarderingen

Ingrediënten

8 personen

30 g

ongezouten roomboter

154 g

Oreo-koekjes

3 blaadjes

gelatine

375 g

verse frambozen

8 g

vanillesuiker

125 ml

verse slagroom

4 el

kristalsuiker

125 ml

crème fraîche

250 g

mascarpone

4 el

bietensap

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 22 cm)

  • keukenmachine

  • staafmixer

Frambozen-cheesecake fris, fruitig + no bake. Komt geen oven aan te pas dus. Nog een plus: een bodem van oreo!

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe. Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.

2

Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer ondertussen de frambozen met de vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm een deel van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.

3

Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraiche en mascarpone los in een beslagkom. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door. Schep het op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frambozen-cheesecake

Frambozen-cheesecake fris, fruitig + no bake. Komt geen oven aan te pas dus. Nog een plus: een bodem van oreo!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig