Romige tagliatelle met bladspinazie en roquefort
Romige tagliatelle met bladspinazie en roquefort

Romige tagliatelle met bladspinazie en roquefort

20 min. bereiden
224waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

tagliatelle

1

ui

2 tenen

knoflook

2

zongedroogde tomaten in olie

200 g

roquefort

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries bladspinazie

200 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in stukjes en verkruimel de Roquefort grof.

2

Verhit in een wok of roerbakpan de olie en fruit de ui en knoflook in ca. 3 min. heel zachtjes glazig. Schep de tomaatjes erdoor. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur al omscheppend in ca. 8 min. ontdooien en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken.

3

Verwarm de creme fraiche in de pan van de tagliatelle met de helft van de roquefort al roerend tot een egale saus. Schep de tagliatelle erdoor en warm even door.

4

Schep de tagliatelle met de omhullende saus op de borden. Schep de spinazie erop. Schep de rest van saus uit de pan en verdeel over de pasta. Strooi de rest van de roquefort erover.