Boerenvisschotel

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
111
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 25 g boter
- 1 zak Hollandse wokgroente (400 g)
- 1 courgette (in plakjes)
- 2 x 150 g schelvisfilet (in repen van 4 cm)
- ½ bakje kruidenboter (a 100 g)
Keukenspullen
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Bak de wokgroenten en courgette 5 min. Schep in de ovenschaal. Leg de vis op de groenten. Schenk er 100 ml water bij en verdeel de kruidenboter in vlokjes over de vis. Bestrooi met peper en zout.
- Bak de vis in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de vis met groenten erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 64 g
- vet 22 g
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 05 - Vers van het land
,
Receptkaart 2012 week 19-21