Zalmhaas met romige sinaasappelsaus
Zalmhaas met romige sinaasappelsaus

Zalmhaas met romige sinaasappelsaus

30 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 eetlepels

boter of margarine

1

sinaasappel

1½ dl

droge witte wijn

½ pot

visfond

1 pakje

koksroom

4 takjes

tijm

zout

(versgemalen) zwarte peper

8

zwarte olijven zonder pit

2

Schotse zalmhaasjes

Aan de slag

1

(Kan een halve dag van tevoren). Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel boter verhitten en ui op laag vuur ca. 3 minuten bakken. Intussen sinaasappel goed schoonboenen onder koud stromend water en schil dun eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Sinaasappelsap en helft van sinaasappelrasp met wijn en fond aan ui toevoegen. Aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 10 minuten tot ca. 1 dl laten inkoken. Vocht boven kom door zeef gieten en terugschenken in pan. Opnieuw aan de kook brengen. Room en rest van sinaasappelrasp toevoegen en van 3 takjes tijm blaadjes boven pan van takjes rissen. Op hoog vuur nog ca. 4 minuten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Olijven in plakjes snijden.

2

Vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw verwarmen. Zalmhaasjes halveren en bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Zalmhaasjes in ca. 4 minuten bruin en net gaar bakken, halverwege keren. Zalmhaasjes op borden leggen. Saus eromheen schenken. Garneren met olijven en rest van tijm.

tip

algemeenDe zalmhaasjes die in dit recept gebruikt worden kunt u naar wens vervangen door Schotse zalmfilet, de baktijd blijft gelijk.