Groentesalade
455 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
750 gram pommes culinair (aardappelen)
pommes culinair (aardappelen)
1 aubergine
aubergine
1 courgette
courgette
250 gram cherrytomaten
cherrytomaten
3 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
2 eetlepel rodewijnazijn
rodewijnazijn
250 gram ricotta
ricotta
2 eetlepel pesto alla Genovese
pesto alla Genovese
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 06 - Het beste uit Europa
Boen de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot de aardappelen lauw zijn. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en halveer de tomaten.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Meng de azijn erdoor, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen. Meng de aardappelblokjes met de aubergine, courgette en tomaat. Meng de ricotta met de pesto en roer door de salade. Serveer lauw of koud.
- combinatietipLekker met rauwe ham in reepjes.
- variatietipOok lekker met rode pesto, voor een iets sterkere tomatensmaak.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Groentesalade

hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot de aardappelen lauw zijn. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en halveer de tomaten.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Meng de azijn erdoor, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen. Meng de aardappelblokjes met de aubergine, courgette en tomaat. Meng de ricotta met de pesto en roer door de salade. Serveer lauw of koud.
combinatietip:Lekker met rauwe ham in reepjes.
variatietip:Ook lekker met rode pesto, voor een iets sterkere tomatensmaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g pommes culinair (aardappelen)
1 aubergine
1 courgette
250 g cherrytomaten
3 el traditionele olijfolie
2 el rodewijnazijn
250 g ricotta
2 el pesto alla Genovese




