Portugese kabeljauw met paprika
Portugese kabeljauw met paprika

Portugese kabeljauw met paprika

25 min. bereiden
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

6 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

4

tomaten

1 potje

gegrilde paprika

300 g

kabeljauwfilet

3

uien

½ bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze 15 min. in water met zout.

2

Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Bak de tomaten 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Snijd de vis in stukken. Bestrooi met peper en zout. Leg tussen de groenten. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar.

3

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui in 8 min. goudbruin. Schep op een bord. Verhit 2 el olie in de pan en bak de aardappelen met wat zout in 5 min. goudbruin. Voeg de ui toe en bestrooi met de peterselie. Verdeel met de groenten met vis over 4 borden.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.