Griekse gyros met tomatenrijst

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g tomaten
- 2 uien
- 4 el traditionele olijfolie
- 300 g witte rijst
- 750 ml water (heet)
- 400 g gyrosreepjes
- 2 kropjes Little Gem sla
- 150 g knoflookolijven zonder pit
- 3 el verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 min. Schenk het hete water erbij, breng aan de kook en schep om. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 min. tot het vocht is opgenomen.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en de fruit de rest van de ui. Voeg het vlees toe en bak in 8 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om. Haal de blaadjes van de sla. Schep met de olijven om in een schaal.
- Snijd de peterslie fijn. Schep ⅔ van de peterselie met peper en zout door de rijst. Verdeel de rijst over borden. Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de salade.
variatietip:
Peterselie is ook lekker door aardappelpuree.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Griekse gyros met tomatenrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Griekse gyros met tomatenrijst
- 500 g tomaten
- 2 uien
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes. Snipper de ui.
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g witte rijst
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 min.
- 750 ml water
Schenk het hete water erbij, breng aan de kook en schep om. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 min. tot het vocht is opgenomen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g gyrosreepjes
Verhit de olie in een koekenpan en de fruit de rest van de ui. Voeg het vlees toe en bak in 8 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om.
- 2 kropjes Little Gem sla
- 150 g knoflookolijven zonder pit
- 3 el verse platte peterselie
Haal de blaadjes van de sla. Schep met de olijven om in een schaal. Snijd de peterslie fijn. Schep ⅔ van de peterselie met peper en zout door de rijst.
Verdeel de rijst over borden. Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de salade.
variatietip:
Peterselie is ook lekker door aardappelpuree.