Ingrediënten
2 personen
1 eetlepel
wasabipoeder
4 eetlepels
Japanse sojasaus
1 zak
verse panklare spinazie
2 eetlepels
olie
zout
1 eetlepel
gembersiroop
2
zalmfilets
4 eetlepels
ingelegde gember
Aan de slag
In kommetje wasabipoeder met 2 theelepels koud water tot pasta roeren. Sojasaus erbij schenken. Grillpan op hoog vuur voorverwarmen tot gloeiend heet. In wok 1 eetlepel olie verhitten en spinazie al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en 1 eetlepel gembersiroop. Twee borden voorverwarmen. Grillpan licht invetten met rest van olie. Rauwe zalm erop leggen en ca. 20 seconden roosteren. Zalm kwartslag draaien (rauwe kant blijft boven), zodat mooi ruitpatroon ontstaat en nog eens ca. 20 seconden bakken. Zalm met rauwe kant op lauwwarme borden leggen. Spinazie ernaast leggen. Garneren met plakjes gember, wasabi-pasta, sojasaus. Serveren met noedels.
Gegrilde zalm met spinazie

hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In kommetje wasabipoeder met 2 theelepels koud water tot pasta roeren. Sojasaus erbij schenken. Grillpan op hoog vuur voorverwarmen tot gloeiend heet. In wok 1 eetlepel olie verhitten en spinazie al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en 1 eetlepel gembersiroop. Twee borden voorverwarmen. Grillpan licht invetten met rest van olie. Rauwe zalm erop leggen en ca. 20 seconden roosteren. Zalm kwartslag draaien (rauwe kant blijft boven), zodat mooi ruitpatroon ontstaat en nog eens ca. 20 seconden bakken. Zalm met rauwe kant op lauwwarme borden leggen. Spinazie ernaast leggen. Garneren met plakjes gember, wasabi-pasta, sojasaus. Serveren met noedels.
algemeen:Ingelegde zoetzure gember is eenvoudig zelf te maken. Schil een stuk jonge gemberwortel van ca. 125 g en schaaf het in flinterdunne plakjes. Blancheer de gember ca. 2 minuten in een pannetje met kokend water. Meng in een schoon potje 1/2 dl rijstazijn (Thai Kitchen) met 1/2 eetlepel Japanse sojasaus (Kikkoman), 1 eetlepel medium dry sherry en 3 theelepels suiker en los de suiker al roerend op. Laat de gember in een zeef goed uitlekken en doe de plakjes in het potje. Schep goed om. Sluit het potje af en laat de gember minimaal 1 dag staan. Houdbaarheid: 1 maand in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)1 eetlepel wasabipoeder
4 eetlepels Japanse sojasaus
1 zak verse panklare spinazie
2 eetlepels olie
0 zout
1 eetlepel gembersiroop
2 zalmfilets
4 eetlepels ingelegde gember