Gegrilde zalm met spinazie
Gegrilde zalm met spinazie

Gegrilde zalm met spinazie

15 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 eetlepel

wasabipoeder

4 eetlepels

Japanse sojasaus

1 zak

verse panklare spinazie

2 eetlepels

olie

zout

1 eetlepel

gembersiroop

2

zalmfilets

4 eetlepels

ingelegde gember

Aan de slag

In kommetje wasabipoeder met 2 theelepels koud water tot pasta roeren. Sojasaus erbij schenken. Grillpan op hoog vuur voorverwarmen tot gloeiend heet. In wok 1 eetlepel olie verhitten en spinazie al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en 1 eetlepel gembersiroop. Twee borden voorverwarmen. Grillpan licht invetten met rest van olie. Rauwe zalm erop leggen en ca. 20 seconden roosteren. Zalm kwartslag draaien (rauwe kant blijft boven), zodat mooi ruitpatroon ontstaat en nog eens ca. 20 seconden bakken. Zalm met rauwe kant op lauwwarme borden leggen. Spinazie ernaast leggen. Garneren met plakjes gember, wasabi-pasta, sojasaus. Serveren met noedels.

tip

algemeenIngelegde zoetzure gember is eenvoudig zelf te maken. Schil een stuk jonge gemberwortel van ca. 125 g en schaaf het in flinterdunne plakjes. Blancheer de gember ca. 2 minuten in een pannetje met kokend water. Meng in een schoon potje 1/2 dl rijstazijn (Thai Kitchen) met 1/2 eetlepel Japanse sojasaus (Kikkoman), 1 eetlepel medium dry sherry en 3 theelepels suiker en los de suiker al roerend op. Laat de gember in een zeef goed uitlekken en doe de plakjes in het potje. Schep goed om. Sluit het potje af en laat de gember minimaal 1 dag staan. Houdbaarheid: 1 maand in de koelkast.