Radijs met knoflook-ansjovisdip
Radijs met knoflook-ansjovisdip

Radijs met knoflook-ansjovisdip

50 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

6 teentjes

knoflook

¼ l

volle melk

2

bosje radijs

1 blikje

ansjovisfilets

1 eetlepel

roomboter

6 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • rechaud

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Knoflook pellen. In steelpan melk met knoflookteentjes aan de kook brengen en in ca. 30 minuten zachtjes laten inkoken tot ca. 1 1/2 dl. Intussen radijs wassen en schoonmaken. Aan elk radijsje stukje groen laten zitten. Ansjovisfilets laten uitlekken en met melk en knoflook in keukenmachine of met staafmixer pureren tot gladde saus.

2

Knoflook-ansjovisdip op laag vuur al roerend verwarmen. Boter en olie toevoegen en saus al roerend verwarmen tot egaal mengsel. Op smaak brengen met peper. Dipsaus op rechaud serveren. Radijsjes erbij geven en erin dippen.