Pen­ne met to­nijn en ge­stoof­de pa­pri­ka

Met deze frisse pasta zit je binnen een half uur aan tafel.

(189) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met deze frisse pasta zit je binnen een half uur aan tafel. 4 personen
3 189

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de helft van de knoflook in plakjes. Snipper de uien. Snijd de paprika’s in reepjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook en de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Schenk er het water bij en stoof het mengsel met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur tot de paprika zacht is. Breng op smaak met peper.
  2. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng de tonijn met het citroenrasp, het citroensap en de fijngesneden knoflook. Scheur de blaadjes van het basilicum klein.
  3. Schep de tonijn en paprika door de pasta. Bestrooi met het basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Penne met tonijn en gestoofde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met to­nijn en ge­stoof­de pa­pri­ka

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 middelgrote uien
  • 1 zak paprikamix

Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de uien. Snijd de paprika’s in reepjes van een ½ cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook en de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min.

3
3
  • 100 ml kraanwater

Schenk het water erbij en stoof het mengsel met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur tot de paprika zacht is. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 300 g volkorenpenne
  • 320 g tonijnstukken in olijfolie

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de tonijn uitlekken.

5
5
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse basilicum

Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng de tonijn met het citroenrasp, het citroensap en de fijngesneden knoflook. Scheur de blaadjes van het basilicum klein.

7
7

Schep de tonijn en paprika door de pasta. Bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.