Penne met tonijn en gestoofde paprika

Met deze pasta zit je binnen een half uur aan tafel.

455 kcal

25 min. bereiden

3.6/5

(277)

Ingrediënten

Aantal personen

2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker)

2012 nr. 08 - Italië

2020 week 47-48 - 2020 week 47-48

2020 week 37-38 - 2020 week 37-38

2020 week 03-04 - 2020 week 03-04

2012 week 32-35 - 2012 week 32-35

Aan de slag

  1. Snijd de helft van de knoflook in plakjes. Snipper de uien. Snijd de paprika’s in reepjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook en de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Schenk er het water bij en stoof het mengsel met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur tot de paprika zacht is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng de tonijn met het citroenrasp, het citroensap en de fijngesneden knoflook. Scheur de blaadjes van het basilicum klein.

  3. Schep het tonijn- en paprikamengsel door de pasta. Bestrooi met het basilicum.

Wat vond je van dit recept?

Penne met tonijn en gestoofde paprika

Met deze pasta zit je binnen een half uur aan tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig