Rosbief met mosterdsaus en rozemarijn-aardappeltjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 takjes rozemarijn
- 55 g boter of margarine
- 1 pak aardappelpartjes (450 g)
- 1 blik flageolets (400 g)
- 4 rosbieflapjes à la minute (ca. 300 g)
- zout
- 1 eetlepel mosterd
- 1 pakje koksroom (` 200 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Naaldjes van takjes rozemarijn rissen, heel fijn hakken en door aardappeltjes mengen. In koekenpan 40 g boter verhitten en aardappelpartjes in 10 minuten lichtbruin en gaar bakken. Eerst ca.5 minuten op laag vuur met deksel op pan, vervolgens onafgedekt op matig hoog vuur, af en toe omscheppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Rosbief in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren. Flageolets afgieten en door aardappelpartjes scheppen. Al omscheppend ca. 3 minuten meewarmen. Rosbief bestrooien met zout en op twee borden leggen. Door achtergebleven bakvet mosterd en koksroom roeren. Saus over vlees scheppen. Gebakken aardappeltjes met flageolets naast vlees scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 820 kcal
- eiwit 50 g
- koolhydraten 66 g
- vet 38 g