Groene aspergetips met ham en kwartelei
Groene aspergetips met ham en kwartelei

Groene aspergetips met ham en kwartelei

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 bakje

groene aspergetips

zout

6

kwarteleitjes

4 plakjes

Ardenner ham

50 g

gorgonzola (kaas)

2 eetlepels

crème fraîche

1 takje

basilicum

Aan de slag

Van aspergetips harde uiteinden afsnijden. In steelpan met ruim kokend water en zout aspergetips in ca. 3 à 4 minuten beetgaar koken. Kwarteleitjes in ca. 3 à 4 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken. In steelpan gorgonzola met crème fraîche net aan laten smelten. Aspergetips in zeef goed laten uitlekken. Kwarteleitjes pellen en halveren. Plakjes ham in midden van twee borden leggen. Asperges met punten naar één kant erop leggen. Gorgonzola erover scheppen en garneren met kwarteleitjes. Basilicum in reepjes snijden en erover strooien. Serveren met minicroissantjes.