Mosterdsoep met asperge en ham
Mosterdsoep met asperge en ham

Mosterdsoep met asperge en ham

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuitjes

500 g

groene asperges

2 sneetjes

witbrood

2 eetlepels

olie

3 blikjes

mosterdsoep

1 pak

doperwten (diepvries)

1 pak

hamreepjes

peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van asperges van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden afsnijden en asperges in stukjes van ca. 2 cm snijden. Van brood korstjes afsnijden en brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.

2

Mosterdsoep volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen en soep 5 à 6 minuten zachtjes laten koken. Hamreepjes door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep over vier borden verdelen. Garneren met croutons. Serveren met sneetjes brood.