Gehaktballetjes met tzatziki
Gehaktballetjes met tzatziki

Gehaktballetjes met tzatziki

40 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

25 porties

1

snackkomkommer

zout

50 g

pistachenoten

4 eetlepels

olie

4 takjes

munt

500 g

rundergehakt

½ theelepel

gemberpoeder

versgemalen peper

2 teentjes

knoflook

2 bakjes

Griekse roomyoghurt

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen. Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden. Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan. Intussen pistachenoten pellen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken. Munt fijnhakken. In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper. Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen. Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen. Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren. Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.

2

In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes warm, lauw of koud serveren met prikkers en tzatziki.

tip

algemeenTzatziki kunt u ook als dip serveren met Turks brood, stokbrood of repen rauwe bleekselderij en wortel en bloemkoolroosjes.