Stamppot met prei-roomkaas en kip
Stamppot met prei-roomkaas en kip

Stamppot met prei-roomkaas en kip

Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

30 min. bereiden
771waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

2

preien

2

uien

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

25 g

verse bieslook

125 g

verse roomkaas met kruiden

200 g

gerookte kipreepjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.

2

Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.

3

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

4

Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.

tip

variatietipIn plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.