Varkenshaas en croûte
Varkenshaas in een knapperige bladerdeegkorst. Mooi genoeg voor een etentje.
1215 kcal
30 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
6 el
1 schaal
1 tl
2
100 g
4 plakjes
1
1 zak
1 schaal
200 g
Dit heb je nodig
keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 12 - Kerst classics
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout 5 min. Laat iets afkoelen. Pureer in de keukenmachine.
Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Schep de champignonpuree erop. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek. Leg elk varkenshaasje zonder folie op 1 plakje bladerdeeg. Dek af met een 2e plakje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de pommes duchesse ernaast. Bak ca. 30 min. in de oven.
Breng een pan water aan de kook. Kook de wortelen 3 min. Voeg de erwten toe. Kook nog 2 min. Verdeel over 4 borden en besprenkel met de rest van de olie. Halveer de pakketjes en leg op elk bord 1 helft. Serveer met de pommes duchesse.
- algemeenOntdooi 2 extra plakjes bladerdeeg en steek er met een steekvorm sterren uit. Bestrijk de sterren met water en plak ze voor het bakken op het bladerdeeg.
Varkenshaas en croûte
Varkenshaas in een knapperige bladerdeegkorst. Mooi genoeg voor een etentje.

hoofdgerecht
4 personen
1215 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout 5 min. Laat iets afkoelen. Pureer in de keukenmachine.
Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Schep de champignonpuree erop. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek. Leg elk varkenshaasje zonder folie op 1 plakje bladerdeeg. Dek af met een 2e plakje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de pommes duchesse ernaast. Bak ca. 30 min. in de oven.
Breng een pan water aan de kook. Kook de wortelen 3 min. Voeg de erwten toe. Kook nog 2 min. Verdeel over 4 borden en besprenkel met de rest van de olie. Halveer de pakketjes en leg op elk bord 1 helft. Serveer met de pommes duchesse.
algemeen:Ontdooi 2 extra plakjes bladerdeeg en steek er met een steekvorm sterren uit. Bestrijk de sterren met water en plak ze voor het bakken op het bladerdeeg.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 el olijfolie
1 schaal kastanjechampignons
1 tl tijm
2 varkenshaasjes
100 g ontbijtspek
4 plakjes roomboter bladerdeeg
1 ei
1 zak pommes duchesse
1 schaal bospeen
200 g tuinerwten
Dit heb je nodig
keukenmachine




