Tomatensoep met kikkererwten
Tomatensoep met kikkererwten

Tomatensoep met kikkererwten

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 dikke plak

gerookt ontbijtspek

2

preien

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

1 pak

Soup it! tomaat

1 blik

kikkererwten

½ zakje

verse peterselie

1

meergranenstokbrood

Aan de slag

Spek in blokjes snijden. In droge koekenpan met antiaanbaklaag spek uitbakken. Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Soepbasis toevoegen en aan de kook brengen. Intussen kikkererwten laten uitlekken. Erwten en spek door soep roeren en goed doorwarmen. Peterselie fijnknippen. Soep in vier borden scheppen en bestrooien met peterselie. Serveren met stokbrood.