Tartaartjes met bloemkoolsaus
Tartaartjes met bloemkoolsaus

Tartaartjes met bloemkoolsaus

30 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

2 zakjes

bloemkoolroosjes

1

groene paprika

4

rundertartaartjes

1 theelepel

paprikapoeder

60 g

boter of margarine

1 pakje

paprikaroomsaus

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 minuten gaar koken. Bloemkool met zout in ca. 6 minuten beetgaar koken. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Tartaartjes bestrooien met zout, peper en paprikapoeder. In koekenpan 50 g boter verhitten en tartaartjes in ca. 10 minuten bakken. Intussen in kleine pan rest van boter verhitten. Paprika ca. 3 minuten fruiten. Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Paprika toevoegen aan saus. Scheutje water toevoegen aan bakvet van tartaartjes en aanbaksels losroeren tot jus. Bloemkool serveren met saus, tartaartjes, jus en aardappels.