Rode curry met kip en boontjes
Rode curry met kip en boontjes

Rode curry met kip en boontjes

In plaats van een staafmixer of keukenmachine kun je ook een vijzel gebruiken om deze currypasta te maken.

35 min. bereiden
redelijk pittig
256waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

1 stengel

koelverse sereh citroengras

2 tl

kristalsuiker

2

sjalotten

1 el

zonnebloemolie

1 el

vissaus

1 el

Ketoembar gemalen koriander

3 tenen

knoflook

2 cm

verse gember

300 g

basmatirijst

½

kippenbouillontablet

250 ml

kraanwater

400 ml

kokosmelk

300 g

kipdijfilet

2

rode paprika's

300 g

verse sperziebonen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

In plaats van een staafmixer of keukenmachine kun je ook een vijzel gebruiken om deze currypasta te maken.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in stukjes. Doe in de keukenmachine. Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, gemalen koriander, knoflook en gember toe. Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan.

2

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig.Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.

3

Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip, paprika en sperziebonen toe aan de curry. Laat 20 min. garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout of eventueel extra vissaus en serveer met de rijst.

tip

bewaartipVerdubbel of verdrievoudig de hoeveelheden om in 1 keer een grotere hoeveelheid currypasta te maken. Bewaar maximaal 1 week afgedekt in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

Rode curry met kip en boontjes maken

Instructievideo - 02:23 min.