Nasi goreng met garnalen en beenham

indonesisch
hoofdgerecht
4 personen
3
63
Advertentie
Ingrediënten
- ½ pak tuinerwten (extra fijn (a 450 g, diepvries))
- 2 tl sesamolie (flesje 250 ml)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 zak grofgesneden Japanse wokgroente (400 g)
- 1 bakje boemboe bami goreng (100 g)
- 2 pakjes basmatirijst (1 minuut (a 2 x 150 g))
- 1 bakje garnalen (seabob (150 g))
- 150 g beenham (in reepjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de tuinerwten in 4 min gaar. Giet af. Verhit ondertussen de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.
- Doe de rijst erbij en roerbak op middelhoog vuur 3 min. Roer regelmatig. Meng de tuinerwten, garnalen en beenham erdoor en warm nog 2 min. door. Serveer direct. Lekker met kroepoek.

Roerbakken / wokken
instructievideo
- 00:54 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 63 g
- vet 12 g