Groentepizza met tonijn

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
52
Advertentie
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui (grofgesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 zak champignon roerbakmix (400 g)
- 2 pakken steenoven pizzabodems (2 stuks)
- 3 tomaten (in plakken)
- 2 blikjes tonijnstukken in water ((a 185 g), uitgelekt)
- 2 bollen mozzarella ((a 125 g), in plakken)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend in 4 min. beetgaar.
- Beleg de pizzabodems met de tomaat. Verdeel er de roerbakmix, tonijn en mozzarella over. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Besprenkel met de rest van de olie.
- U kunt de pizza's maximaal 3 uur van tevoren beleggen. Bewaar ze afgedekt in de koelkast totdat ze de oven ingaan.
Tip:
Verdeel voor een friszure smaak met de tonijn 2 tl kappertjes over de pizza's.

Ui fruiten
instructievideo
- 00:31 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 915 kcal
- eiwit 52 g
- koolhydraten 95 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 0 g