Empanadas met vegagehakt
Heerlijk, deze Spaanse tapas. En nog vegetarisch ook!

Advertentie
Ingrediënten
- 3 middelgrote eieren
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 120 g groene olijven zonder pit
- 2 el traditionele olijfolie
- 175 g vegetarisch gehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 70 g tomatenpuree
- 2 el rozijnen
- 10 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.
- Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.
- Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.
- Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.
- Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ca. 10 min. in de oven op 180 ºC.

Empanadas met vegagehakt
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 435 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Empanadas met vegagehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Empanadas met vegagehakt

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 2 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.

- 1 ui
- 1 groene paprika
- 120 g groene olijven zonder pit
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.

- 2 el traditionele olijfolie
- 175 g vegetarisch gehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 70 g tomatenpuree
Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min.

- 2 el rozijnen
Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.

- 10 plakjes deeg voor hartige taart
Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.

- 1 middelgroot ei
Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee.

Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar. Lekker!
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ca. 10 min. in de oven op 180 ºC.