Spaghetti carbonara met erwten en artisjokken
Spaghetti carbonara met erwten en artisjokken

Spaghetti carbonara met erwten en artisjokken

20 min. bereiden
40 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

1 zakje

verse doperwten

1 duopak

spekreepjes

2 tenen

knoflook

1 blik

artisjokharten

2

eieren

1 bekertje

slagroom

150 g

Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Breng 3 liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg, als het water kookt, royaal zout toe en doe de spaghetti in het kokende water. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar. Voeg na 4 min. kooktijd de doperwten toe.

2

Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Zet dan het vuur uit.

3

Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten. Doe de eieren in een kom en klop samen met de slagroom en 100 g kaas en peper naar smaak tot een samenhangende saus.

4

Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti direct terug in de pan en voeg het spek en de artisjokharten toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. De saus dikt in omdat de eieren iets stollen door de hitte van de pan en van de pasta. Voeg zo nodig wat kookvocht toe om een smeuïger geheel te krijgen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer direct met de rest van de kaas.

tip

algemeenLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Spaghetti carbonara maken

Instructievideo - 00:44 min.