bewaar
Risotto uit Milaan
Risotto uit Milaan
bewaar

Risotto uit Milaan

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

125 g

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

1 el

traditionele olijfolie

2

runderschenkel met been

1 l

kraanwater

1

runderbouillontablet

50 mg

saffraan

50 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

100 g

geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de winterpeen in plakjes en de bleekselderij in boogjes.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de schenkels 3 min. Keer halverwege. Voeg de peen, bleekselderij en de helft van de ui toe en bak nog 3 min. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Schep voor een heldere bouillon het schuim eraf. Laat de bouillon zachtjes tegen de kook aan 1 uur en 30 minuten trekken met de deksel op de pan.

3

Zeef de bouillon, doe terug in de pan en houd warm. Doe 3 el warme bouillon en de saffraan in een kommetje.

4

Doe de boter in een pan met dikke bodem en fruit de rest van de ui 1 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de saffraanbouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Zet het vuur uit. Roer vlak voor het serveren de rest van de boter en de kaas erdoor.

bewaartipHet schenkelvlees kunt u gebruiken voor bijv. een huzarensalade.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Risotto uit Milaan

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig