Goudbruine broccoli-tonijntaart
Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in!

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g broccoli
- ½ el traditionele olijfolie
- 270 g rollen vers bladerdeeg
- 390 g tonijnmoot in water
- 250 g cherrytomaten
- 4 middelgrote eieren
- 170 g Griekse yoghurt
- 100 g geraspte jonge kaas
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 28 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Doe zodra het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
- Vet ondertussen de quichevorm in met de olie. Verwijder het papier van het bladerdeeg en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de broccoli over de bodem van de vorm. Leg de tomaatjes erop.
- Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling. Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de taart na 30 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.
bereidingstip:
Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 820 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Goudbruine broccoli-tonijntaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Goudbruine broccoli-tonijntaart
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 600 g broccoli
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes.
Doe zodra het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
- ½ el traditionele olijfolie
- 270 g rollen vers bladerdeeg
Vet ondertussen de quichevorm in met de olie. Verwijder het papier van het bladerdeeg en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
- 390 g tonijnmoot in water
- 250 g cherrytomaten
Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de broccoli over de bodem van de vorm. Leg de tomaatjes erop.
- 4 middelgrote eieren
- 170 g Griekse yoghurt
- 100 g geraspte jonge kaas
Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling.
Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de taart na 30 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.
bereidingstip:
Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.