Gestoofd rundvlees met bamboespruiten

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g shii-takes (paddestoelen)
- 150 g peultjes
- 1 teentje knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 blikje bamboescheuten (230 g)
- 1 zakje verse koriander (15 g)
- 400 g biefstuk
- 5 el olie
- 1 el Thaise vissaus
- 1 el chilisaus
- 1 el vloeibare bouillon
- 1 el maizena
Keukenspullen
- keukenpapier
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden. Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden. Bamboe laten uitlekken. Blaadjes van koriander plukken. Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren. In koekenpan of wok olie verhitten. Biefstuk in ca. 2 minuten rondom dichtschroeien. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten. Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen. Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken. Maizena losroeren met eetlepel water. Maizenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2 minuten doorwarmen om de saus te laten binden. Royaal bestrooien met koriander. Serveren met eiermie of witte rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 8 g
- vet 13 g