Chinese tomatensoep
Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Een van de meest geliefde soepjes: Chinese tomatensoep! Niet echt Chinees, maar wel met dank aan met dank aan de -raar maar waar- typisch Nederlandse Chinees-Indische restaurants.

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

575 g

kipdrumsticks

1.2 l

kippenbouillon van tablet

70 g

tomatenpuree

1 el

kraanwater

1 el

tarwebloem

2 tl

gemalen gember

6

romatomaten

2 el

kristalsuiker

1 el

azijn

50 g

mihoen

2

bosuien

  1. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
  2. Verhit de tomatenpuree met een beetje water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min.
  3. Voeg samen met de ontvelde tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken. Pureer het van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.
  4. Pluk het vlees van de drumsticks voor in de soep. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosui.