Chinese tomatensoep
Een van de meest geliefde soepjes: Chinese tomatensoep! Niet echt Chinees, maar wel met dank aan met dank aan de -raar maar waar- typisch Nederlandse Chinees-Indische restaurants.

Chinese tomatensoep
Ingrediënten
4 personen
2
uien
2 tenen
knoflook
2 el
traditionele olijfolie
575 g
kipdrumsticks
1.2 l
kippenbouillon van tablet
70 g
tomatenpuree
1 el
kraanwater
1 el
tarwebloem
2 tl
gemalen gember
6
romatomaten
2 el
kristalsuiker
1 el
azijn
50 g
mihoen
2
bosuien
- Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Verhit de tomatenpuree met een beetje water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min.
- Voeg samen met de ontvelde tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken. Pureer het van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.
- Pluk het vlees van de drumsticks voor in de soep. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosui.