Franse voorgerechten: salades
Franse voorgerechten: salades

Franse voorgerechten: salades

Een salade vooraf? De allerlekkerste Franse saladerecepten op een rij. Bijvoorbeeld met geitenkaas, spekjes en haricots verts.

Gestapelde waldorfsalade
Gestapelde waldorfsalade

Gestapelde waldorfsalade

Ingrediënten

6 personen

½

knolselderij

1 liter

groentebouillon

2

friszure appels

1

citroen

3 el

zure room

2 el

mayonaise

2 schalen

gerookte kipfilet

1 bakje

walnoten

100 g

blanke rozijnen

Dit heb je nodig

  • appelboor

  1. Snijd de knolselderij in plakken van 2 mm. Breng de bouillon aan de kook. Laat de knolselderij 4 min. in de bouillon koken (blancheren). Giet af en spoel af met koud water.
  2. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in plakken van 2 mm. Besprenkel direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de zure room en mayonaise tot een dressing. Verdun met 2 el water en breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak op 6 borden een stapeltje van de knolselderij, appel en kipfilet. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de noten en rozijnen.