- 1
- 2
- 3
Hollandse voorgerechten: salades
Op zoek naar een Hollandse salade vooraf? Vind hier de lekkerste recepten.
Op zoek naar een Hollandse salade vooraf? Vind hier de lekkerste recepten.
Aantal personen
400 gram meirapen (meiknollen) | |
1 Junami-appel | |
3 bosuien | |
60 gram ongebrande walnoten | |
3 eetlepel citroensap | |
2 theelepel Franse mosterd | |
1 eetlepel gembersiroop | |
6 eetlepel olijfolie extra vierge |
keukenmachine
Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne schuine reepjes.
Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en schep om.