Lactosevrije toetjes
Zoek je de lekkerste lactosevrije toetjes? Bekijk dit overzicht voor de beste recepten. Heerlijke desserts met fruit en donkere chocolade bijvoorbeeld.

Chocoladeperen-semifreddo maken
Ingrediënten
4 personen
4
Conference handperen
1 tl
gemalen kaneel
15 el
poedersuiker
1 el
citroensap
300 g
chocolade extra puur 70%
250 ml
Alpro Soya cuisine
Dit heb je nodig
staafmixer
- Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de peren, kaneel, poedersuiker en het citroensap met de staafmixer.
- Breek 250 gram chocolade in stukjes. Doe de chocolade en Soya cuisine in een steelpan en laat op laag vuur al roerend smelten. Voeg als het mengsel mooi glad is de gepureerde peer toe. Laat iets afkoelen. Schenk het mengsel in de diepvriesbak en laat in 3 uur bevriezen. Roer de eerste 2 uur elke 30 min. door. Verdeel de semifreddo over 4 schaaltjes en schaaf er 50 gram chocolade over.