Limonade maken
Limonade maken

Limonade maken

Ook zo’n fan van een verfrissend drankje? Probeer dan eens zelf limonade te maken! Van citroenlimonade tot limonade met gember: je kunt lekker experimenteren met de smaken. Zo hou jij je hoofd extra koel tijdens de warme zomermaanden.

Citroenlimonade maken

Citroenlimonade maken

  1. Doe het water met de suiker in een pan en breng op zacht vuur aan de kook tot de suiker is opgelost. Pers ondertussen de citroenen uit tot je ca.1 kopje sap hebt (per flesje). Meng het afgekoelde suikerwater met het citroensap. Roer goed en giet over in een flesje. Doe de citroenschijfjes en de munt erbij en laat ijskoud worden in de koelkast.
Hoe maak je limonade?

Hoe maak je limonade?

Om limonade te maken, breng je eerst water met suiker aan de kook. Wacht totdat dit is afgekoeld en meng het vervolgens met fruit(sap) naar keuze. Hiervoor zou je bijvoorbeeld citroensap kunnen gebruiken. Roer alles goed door en giet de limonade over in een fles. Zet vervolgens het drankje in de koelkast om lekker ijskoud te worden. Proost!

Hoe lang kun je zelfgemaakte limonade bewaren?

Zelfgemaakte limonadesiroop kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Wel raden we je aan om de verse kruiden en het fruit eruit te halen. Extra tip: je kunt de limonade ook invriezen en er ijsklontjes van maken. Doe deze vervolgens in een glas mineraalwater en you’re ready to go!

Hoe lang kun je zelfgemaakte limonade bewaren?