Zelf ijsthee maken
Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

IJsthee: de ultieme dorstlesser. Zelf ijsthee maken lijkt misschien veel werk, maar dat valt reuze mee. Met onze tips en tricks zet jij voortaan in een handomdraai zelfgemaakte ijsthee op tafel. Kom maar door met die zomer!

Zelf ijsthee maken: zo doe je dat

Zelf ijsthee maken: zo doe je dat

  1. Breng het water aan de kook en laat hier de theezakjes 10 min. in trekken. Voeg de siroop toe en laat 1 uur afkoelen.
  2. Snijd de sinaasappel in halve plakjes en doe dit in de ijsthee. Zet in de koelkast en laat in 1 uur koud worden.
  3. Vul een kan met de ijsthee, sinaasappel, ijsblokjes en de plakjes perzik.
Hoe maak je zelf ijsthee?

Hoe maak je zelf ijsthee?

Om zelf ijsthee te maken, breng je eerst water aan de kook. Neem, zodra het water heeft gekookt, de pan van het vuur, hang de theezakjes erin en laat die minstens 4 minuten trekken. Verwijder dan de zakjes en los al roerend suiker op in de thee. Voeg daarna wat smaakmakers naar wens toe, zoals citroen, verse kruiden en gember. Laat tot slot de thee helemaal afkoelen in de koelkast, zodat-ie lekker koud wordt.

Welke thee gebruik je voor zelfgemaakte ijsthee?

Voor zelfgemaakte ijsthee kun je verschillende soorten thee gebruiken, maar let wel op: er zijn theesoorten die een bittere smaak kunnen afgeven. Groene thee, zwarte thee en witte thee bijvoorbeeld, die afkomstig zijn van de theestruik Camellia sinensis. Kruidenthee, zoals rooibos of kamille, lenen zich goed voor zelfgemaakte ijsthee, maar mag je eigenlijk geen thee noemen. Dit omdat deze soorten niet afkomstig zijn van de theeplant, maar aftreksels van planten of vruchten zijn.

Welke thee gebruik je voor zelfgemaakte ijsthee?
Hoe lang kun je zelfgemaakte ijsthee bewaren?

Hoe lang kun je zelfgemaakte ijsthee bewaren?

Je kunt zelfgemaakte ijsthee een paar dagen in de koelkast bewaren. Wel raden we aan om dan de verse kruiden en het fruit eruit te halen. Ook handig: je kunt ijsthee vooraf maken en invriezen, dan hoef je bij het serveren alleen nog maar ijsblokjes en wat verse kruiden toe te voegen.