Groente pasta
Groente pasta

Groente pasta

Groente pasta is een lekker alternatief als je bijvoorbeeld graag koolhydraatarm eet of meer groenten wil binnenkrijgen. Maak courgette-spaghetti, oftewel 'courgetti', van courgette, lasagnebladen van pompoen of bloemkoolrisotto van bloemkoolrijst.

Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes maken

Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes maken

  1. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten. Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.
  4. Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn. Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.
  5. Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.