recepten met kaas
recepten met kaas

recepten met kaas

Kaaskop? Jazeker wel, we eten hier in Nederland graag kaas; wel zo’n 17 kilo per jaar. Kaas kun je dan ook op oneindig veel manieren combineren met deze lekkere recepten.

Gnocchigratin met spinazie

Gnocchigratin met spinazie

Ingrediënten

4 personen

250 g

mozzarella

1

rode paprika

2 tenen

knoflook

1 kg

gnocchi

2 el

traditionele olijfolie

3 el

rozijnen

600 g

verse spinazie

450 g

sugo isolana tomatensaus in pot

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakken. Kook de gnocchi in ruim water met zout in 2 min. gaar.
  3. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de knoflook 1 min. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de rozijnen, peper en eventueel zout toe.
  4. Verdeel de gnocchi met de groenten over de ovenschaal. Schenk de pastasaus erover. Leg de mozzarella erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gnocchigratin in de oven in ca. 20 min. goudbruin. Bon appétit!