- 1
- 2
- 3
Stoomgerechten
Stomen in plaats van koken. Bij koken in een pan ruim water kunnen de vitaminen en mineralen via het kookwater verloren gaan. Stomen of koken in een klein laagje water is goed voor het behoud van vitaminen én mineralen. Ook de smaak en kleur van de groenten blijven behouden. Bovendien zijn groenten sneller klaar, omdat het beetje water dat je nodig hebt bij stomen snel kookt. Snijd je groenten niet te klein: zo behouden ze ook meer voedingsstoffen.
Ingrediënten
Groenten stomen
Groenten stomen is een gezonde manier om groenten te bereiden. Je voegt geen vet toe en de groente verliest geen vitamines en smaak. Allerhande laat zien hoe je zelf groenten kunt stomen. In het instructiefilmpje stomen we asperges en broccoli.
Zo gaar gestoomd
Om groenten te stomen gebruiken we een bamboemandje. Zet deze stabiel op een pan met kokend water. Dit kan, zoals je ziet, heel eenvoudi...
00:33