Spaanse tortillarecepten

Spaanse tortillarecepten

De Spaanse tortilla (ook wel Tortilla Espanola genoemd): de zon gaat spontaan schijnen van dit gerecht op je bord! Met slechts een paar ingrediënten zet je dit Spaanse gerecht zo op tafel. Maak de trots van Spanje nu zelf met onze favoriete Spaanse tortillarecepten.

Spaanse tortilla’s maken

Spaanse tortilla’s maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aardappelen in dunne plakken en de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelen en ui 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Klop ondertussen de eieren los, rasp de kaas erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd de chorizoworst in zo dun mogelijke plakjes. Schep achtereenvolgens de aardappelen en het eimengsel over de springvorm en verdeel de chorizo erover. Bak de tortilla in het midden van de oven in ca. 20 min gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.
  5. Verwarm ondertussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de tortilla.
Hoe maak je een Spaanse tortilla?

Hoe maak je een Spaanse tortilla?

Een tortilla kun je op verschillende manieren maken. Bak ‘m in een ruime koekenpan of in de oven: het duurt beide ongeveer even lang. Verder heb je niet veel ingrediënten nodig om de tortilla lekker te maken. Voor de basis gebruik je in de meeste gevallen vastkokende aardappelen, groente en ei. Met de vulling kun je je creativiteit de vrije loop laten. Struin de koelkast eens af voor restjes die je in de tortilla kunt verwerken of voeg bijvoorbeeld chorizo toe om lekker in Spaanse sferen te blijven. It’s up to you!

Hoe bewaar je een tortilla?

Heb je restjes over of wil je de tortilla toch liever op een later moment soldaat maken? Tortilla’s kun je ook prima bewaren voor later. Bewaar tortilla max. twee dagen in een bakje in de koelkast. Je hoeft ’m dan niet eens op te warmen, want koud smaakt hij ook erg lekker. Zo heb je de volgende dag een snelle avondmaaltijd of lekkere lunch. Da’s no waste op z’n best!

Hoe bewaar je een tortilla?
Wat is het verschil tussen Mexicaanse en Spaanse tortilla’s?

Wat is het verschil tussen Mexicaanse en Spaanse tortilla’s?

Heb je jezelf ook wel eens afgevraagd wat nou het verschil is tussen Mexicaanse en Spaanse tortilla’s? Begrijpen we! Een Spaanse tortilla is een soort hartige taart of dikke omelet met aardappel. Eigenlijk zit het dus ergens tussen een frittata en quiche in. En de Mexicaanse tortilla dan? Deze hebben de vorm van een pannenkoek en worden vaak ook wel wraps genoemd. Allebei erg lekker, maar toch totaal anders!