- 1
- 2
- 3
Spaanse voorgerechten
Start je diner met Spaanse voorgerechten. Van gazpacho tot pan con tomato en diverse tapas. De Spaanse keuken heeft genoeg keuze. Met welk Spaans voorgerecht ga jij je gasten blij maken?
Ingrediënten
Spaanse recepten
Start je diner met Spaanse voorgerechten. Van gazpacho tot pan con tomato en diverse tapas. De Spaanse keuken heeft genoeg keuze. Met welk Spaans voorgerecht ga jij je gasten blij maken?
Spaanse recepten
Aantal personen
3 middelgrote eieren | |
1 ui | |
1 groene paprika | |
120 gram groene olijven zonder pit | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
175 gram vegetarisch gehakt | |
1 theelepel gemalen komijn | |
1 theelepel paprikapoeder | |
70 gram tomatenpuree | |
2 eetlepel rozijnen | |
10 plakjes deeg voor hartige taart |
bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.
Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.
Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.
Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.