Spaanse voorgerechten

Empanadas met vegagehakt
Ingrediënten
10 personen
3
middelgrote eieren
1
ui
1
groene paprika
120 g
groene olijven zonder pit
2 el
traditionele olijfolie
175 g
vegetarisch gehakt
1 tl
gemalen komijn
1 tl
paprikapoeder
70 g
tomatenpuree
2 el
rozijnen
10 plakjes
deeg voor hartige taart
Dit heb je nodig
bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.
- Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.
- Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.
- Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.
- Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.