Pinchos recepten
Pinchos recepten

Pinchos recepten

Pinchos zijn snacks die je veel tegenkomt in Noord-Spanje, waar ze deze ook wel pintxos noemen. Een pincho is vaak een spiesje geprikt op een stuk brood. Je kunt variëren met vis, vlees(waren) en groenten. Wat kies jij?

Tapas hapjes: 3x vega pincho’s

Tapas hapjes: 3x vega pincho’s

  1. Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.
  2. Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.
  3. Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.