Pannenkoeken bakken

Instructievideo

- 02:02 min.

Wie smult er nou niet van pannenkoeken? Bekijk de video van Allerhande en leer stap voor stap hoe je pannenkoeken moet bakken. 

Stap 1
Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor het beste resultaat zet je het beslag nog een uurtje in de koelkast. Zo kan het beslag rusten en neemt de bloem meer vocht op waardoor je pannenkoeken een mooie, zachte structuur krijgen.

Stap 2
Doe een klein beetje boter in een pan. Laat op niet te hoog vuur smelten en beweeg de pan zodat de bodem overal met een dun laagje boter is bedekt. Laat de boter lichtbruin worden. Pas op dat de boter niet te donker wordt, anders stolt het beslag meteen. Je kunt ook zonnebloemolie gebruiken.

Stap 3
Neem een flinke schep van het beslag en verdeel het over de bodem van de pan door de pan wat schuin te houden en te bewegen. Een laag beslag van enkele millimeters is het mooist. Als het beslag overal gestold is, kun je de pannenkoek aan de rand een klein beetje optillen met behulp van een spatel. Als de onderkant goudbruin is, kun je hem keren. Bak de pannenkoek nog kort op de andere kant tot ook deze kant goudbruin is. Als je dapper bent, kun je de pannenkoek ook omgooien. Geef een klein tikje aan de steel van de pan om te zien of de pannenkoek los van de bodem is. Neem de koekenpan bij de steel en schuif de pan met enige vaart naar voren. Trek direct daarna de pan terug en keer de pannenkoek om in een achterwaartse salto. Bak de pannenkoek nog kort op de andere kant. En zo kun je heerlijke pannenkoeken bakken!

Handige tip
Wil je een stapel pannenkoeken bakken en deze warm houden, leg dan een bord op een pan met daarin een laagje heet water en zet de pan op laag vuur. Stapel de pannenkoeken op het bord en dek af met een ander bord. Bekijk de video over pannenkoeken bakken en doe het vervolgens zelf!