Pompoensoep maken

Kookles interactief

- 00:44 min.

Nieuw in Allerhande: de interactieve kooklesvideo. Leer stap-voor-stap pompoensoep maken. Bekijk deze nieuwe interactieve video en ga aan de slag!

Door op de interactieve blokjes te klikken kun je de kookles in je eigen tempo bekijken en de verschillende stappen makkelijk opnieuw afspelen of doorklikken naar de volgende video. Ook vind je in deze video andere relevante receptlinks, handige instructiefilmpjes en kun je altijd zien welke ingrediënten je precies nodig hebt.

Wil je een lekkere en pittige pompoensoep maken? Bekijk dan de video voor een overheerlijk pompoensoep recept. Je kunt de pompoensoep volgens dit recept al een dag van tevoren maken en hem de dag erna opwarmen. Qua smaak is hij dan nog lekkerder!

Pompoensoep recept:

Stap 1: Als je pompoensoep wilt maken, moet je veel snijden. Doe dit goed en veilig, zoals in de video snijden. Gebruik een grote snijplank met een vochtig doekje eronder tegen het schuiven. Zorg ook dat je een goed koksmes gebruikt om de groenten voor de pompoensoep te snijden. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaadlijsten met een lepel en schil hem met een aardappelmesje. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd ook de knoflook fijn en de ui in parten.

Stap 2: Verhit de olie in een ruime pan met een dikke bodem. Fruit de peper, de knoflook en de ui en 2 theelepels kerriepoeder twee minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de pompoen toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg nu 800 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Serveer met een dot crème fraîche.

Geniet van het pompoensoep recept en eet smakelijk!