Boeuf bourguignon

Receptvideo

- 03:31 min.

Ben je van plan om een avond Frans te koken? Dan mag een heerlijke boeuf bourguignon natuurlijk niet ontbreken. Bekijk deze handige receptvideo en zie je dit klassieke recept stap-voor-stap maakt. 

Boeuf bourguinon maken: 

Snijd 750 rib-runderlappen in stukken van 2 bij 2 centimeter. Snijd 2 uien in ringen. Snijd 250 gram winterpeen in plakjes. Snijd 3 tenen knoflook in plakjes. 

Meng het vlees, de ui, winterpeen en knoflook in een schaal en schenk 750 milliliter volle rode wijn erover. Dek het af en laat het 2 uur in de koelkast marineren. Haal ’t er een halfuur voor je het gaat gebruiken weer uit.

Snijd ondertussen 180 gram ontbijtspek in reepjes. Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bak het spek 10 minuten in een braadpan zonder olie of boter op laag vuur en schep het uit de pan. Doe het vlees in de pan en bak het goudbruin in het spekvet. Schep uit de pan. Haal de groenten uit de marinade en bak ze 5 minuten zachtjes. Bak 70 gram tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg het vlees, spek en de marinade toe aan de groenten en breng het zachtjes aan de kook. 

Bind 2 takjes tijm, 2 laurier blaadjes en de helft van een zakje peterselie bij elkaar met keukentouw. Dat noemen we een bouquet garni. Voeg het bouquet toe aan het vlees en laat het tweeënhalf uur zonder deksel zachtjes stoven. 

Veeg 250 gram champignons schoon met keukenpapier en doe ze in de pan. Laat 320 gram zilveruitjes uitlekken en doe ook die in de pan. Laat nog een halfuur stoven. Snijd de andere helft van het zakje peterselie fijn en strooi over de de boeuf bourguinon.

Zo maak je boeuf bourguignon. Eet smakelijk!