Boeuf bourguignon

Receptvideo

- 02:50 min.

Boeuf bourguignon, je maakt het makkelijker dan dat je het schrijft.

Krokant bakken
Snipper 2 uien. Schrap 1 winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat 340 gram zilveruitjes uitlekken en maak 400 gram champignons schoon. Snijd 900 gram riblappen in blokjes. Smelt 25 gram boter in een grote braadpan. Voeg 125 gram spekreepjes toe en bak ze krokant.

Riblappen braden
Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de riblappen in delen in het achtergebleven bakvet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de ui en peen toe en bak 3 minuten in het achtergebleven bakvet op laag vuur. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak mee.

Saus op smaak
Voeg 375 milliliter rode wijn en 380 milliliter vleesfond toe en breng aan de kook. Voeg de zilveruitjes samen met de vleesblokjes, spekjes en runderschenkel toe en schep om. Voeg 2 laurierblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 5 takjes tijm, 1 gekneusde teen knoflook en een halve theelepel chilivlokken toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal tweeënhalf uur sudderen.

Stoven maar
Halveer de champignons, snijd de grote in vieren, en voeg ze de laatste 30 minuten toe aan de stoof. Schep af en toe om. Verwijder voor serveren de knoflook, laurier, rozemarijn en tijm. Neem de schenkel uit de pan, snijd het vlees in stukjes en doe terug in de pan. Zo maak je boeuf bourguignon.