Aspergesoep met ham en ei

Receptvideo

- 04:27 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept met asperges? Probeer dan eens dit aspergesoeprecept met ham en ei.

Aspergesoep met ham en ei maken:
Schil 500 gram witte asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. De onderkant gebruik je bij de volgende stap. Doe de schillen en onderkanten in een soeppan. Voeg 1.3 liter water en 2 kippenbouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en houd 20 minuten tegen de kook aan.

Aspergebouillon
Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Snijd het witte deel van 1 prei in ringen. Verhit 30 gram boter in een soeppan en bak de prei 5 minuten op laag vuur. Voeg 30 gram bloem toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten koken en zet het vuur uit. Voeg 125 milliliter slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer.

Soep met ham en ei
Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 centimeter en voeg toe aan de soep. Breng weer aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen 2 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud, stromend water en pel ze. Prak fijn met een vork. Snijd 50 gram achterham in reepjes. Schep de soep in kommen of borden, verdeel de ham erover en bestrooi met het ei-kruim. Zo maak je aspergesoep met ham en ei.