Varkenshaasjes met gebakken appel

Receptvideo

- 03:19 min.

Ben je op zoek naar een lekker Hollands recept? Ga dan eens aan de slag met dit recept voor varkenshaasjes met gebakken appel. Eet smakelijk!

Varkenshaasjes met gebakken appel maken:
Halveer 500 gram varkenshaas. Vouw de dunne uiteinden dubbel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees met 2 eetlepels grove mosterd en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plak Coburgerham. Smelt 50 gram boter in een grote koekenpan en bak het vlees in 12 minuten gaar. Keer regelmatig.

Verwijder ondertussen de klokhuizen van 2 appels. Snijd de appels in 8 tot 12 plakken van ongeveer dezelfde dikte. Strooi 2 eetlepels witte basterdsuiker op een bord en druk de appelplakken erin. Leg de appelplakken bij het vlees in de pan en laat in 2 tot 3 minuten per kant in delen goudbruin bakken.

Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm. Blus het bakvet in de pan af met 100 milliliter witte wijn. Roer de aanbaksels goed los en breng de jus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd. Snijd het vlees in plakken en leg met de appelplakken op een bord. Druppel de jus erover en bestrooi met peper. Zo maak je varkenshaasjes met gebakken appel.